Energie

Overstappen via iMA Promo is vaak voordeliger dan bij de leverancier zelf. Een voordeliger aanbieding via iMA Promo vinden gaat sneller dan zelf zoeken. Op de Belgische Energiemarkt zijn heel veel energiebedrijven actief. Daarom is er een groot kans dat je een goedkoper aanbieding tegenkomt dan wat je op dit moment betaalt. Let wel even op of je vrij bent om over stappen. Want een overstap binnen de termijn van je contract gaat geld kosten!

Wat gebeurt er bij het overstappen?

1 Per E-mail bevestig je de aanvraag
2 Je hebt 14 dagen bedenktijd
3 Je huidige contract wordt opgezegd
4 je meterstand geef je door
5 Overstap is voltooid en je begint met besparen!

Geen zorgen! Onze adviseurs staan klaar om je door het gehele proces te begeleiden. Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op een voordelig energiecontract die is afgestemd aan zijn of haar situatie en wensen.

Ik wil besparen op mijn energiefactuur

Veel Gestelde Vragen

Wat is het verschil tussen een leverancier en netbeheerder?

Om op je adres stroom en gas te leveren is transport nodig over het elektriciteit- en gasnetwerk. Netbeheerders zorgen ervoor dat deze transport mogelijk is zodat er gas en stroom aanwezig op je adres. Netbeheerders hebben allen een eigen regio. De plaats waar u woont bepaalt wie je netbeheerder is.

De kosten die u maakt voor elektriciteit en gas betaalt u aan de energieleverancier. Een Energieleverancier koopt energie van tussenhandelaren, producenten of produceert zelf. Je mag zelf een energieleverancier kiezen.

Wordt bij het overstappen mijn energie tussentijds afgesloten?

Bij het overstappen wordt energieaansluiting nooit afgesloten. Overstappen van energieleverancier is puur administratief. Op technische vlak wordt er niets gewijzigd.

Wie zegt mijn huidige energieleverancier op?

Overstappen van oude naar nieuwe energieleverancier word afgehandeld door de energieleveranciers zelf.

Hoe lang duurt het voordat ik ben overgestapt?

Overstappen van energieleverancier duurt gemiddeld vier tot vijf weken. Bij een verhuizing verloopt dit over het algemeen sneller, 5 tot 7 werkdagen. Let op, een energiecontract is persoonsgebonden niet adres gebonden. Bij zowel overstap als een verhuizing moet je rekening houden met een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen.

Hoe vaak kan ik van leverancier veranderen?

Je mag zo vaak van energieleverancier veranderen als je zelf wil. Je moet hierbij wel rekening houden met de contractduur en een eventuele opzegtermijn van de energieleverancier.

Moet ik mijn energieleverancier veranderen bij verhuizing?

Een energiecontract is persoonsgebonden en niet adres gebonden. Dus wanneer je verhuist naar een nieuwe woning, verhuist je energiecontract met je mee. Je moet zelf je adreswijziging aan je energieleverancier doorgeven.

Is het mogelijk dat ik gas en elektriciteit afneem bij twee verschillende leveranciers?

Het is mogelijk om je elektriciteit en gas bij twee verschillende leveranciers te nemen. Meestal is dit niet voordelig. Energieleveranciers bieden in de meeste gevallen ook gas aan.

Wat gebeurt er na de overstap?

Na het aanvragen van een overstap naar een nieuwe energieleverancier ontvang je een bevestiging mail. Nadat de aanvraag is bevestigd wordt de aanvraag doorgestuurd naar de nieuwe energieleverancier. De nieuwe energieleverancier zegt het contract bij de oude leverancier voor je op. Binnen twee weken neemt de nieuwe leverancier contact met je op.

Wil je toch je energieleverancier veranderen? Houdt dan rekening met je lopende contract. Je energieleverancier mag een opzegvergoeding in rekening brengen als je nog een lopend contract hebt.

Naar welke leveranciers kan ik overstappen?

Bekijk op onze leveranciers pagina welke leveranciers er allemaal beschikbaar zijn. Met onze vergelijker krijg je een overzicht van energieleveranciers die beschikbaar zijn voor jouw adres. Je mag vrij naar overstappen naar een energieleverancier die je wenst. Alleen de netbeheerder kan je niet zelf kiezen, die is regio gebonden.

Hoe weet mijn nieuwe energieleverancier wanneer mijn contract afloopt?

Bij het overstappen bekijkt je nieuwe energieleverancier wanneer je energiecontract afloopt bij het Contract Einde Register (CER). Alle leveranciers zijn aangesloten bij deze databank.

Moet ik mijn energiecontract opzeggen bij verhuizing?

Als je bij verhuizing ook je energieleverancier wilt veranderen moet je mogelijk zelf je bestaande energiecontract opzeggen. Dit verschilt per leverancier, informeer tijdig bij je energieleverancier of het nodig is om je energiecontract op moet zeggen als je gaat verhuizen en wilt overstappen naar een andere energieleverancier.

Als je zelf je energiecontract moet opzeggen dan moet dat schriftelijk. voorbeeld opzegbrief van: Consuwijzer