Het voordeel van Zonnepanelen

voordelen van zonnepanelen

Wat voor reden kan er zijn om voor zonnepanelen te kiezen? Waarom kiezen steeds meer mensen voor deze duurzame manier van energieopwekking? In dit artikel hebben we alvast een aantal voordelen van zonnepanelen op een rij gezet.

Duurzaam

Zonnepanelen kunnen voor 90% gerecycled worden en opnieuw gebruikt worden om panelen mee te maken. Daarnaast hebben zonnepanelen een levensduur van 10 tot 20 jaar.

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu dan andere (fossiele) energiebronnen. Bij het produceren van zonne-energie komt geen CO2 vrij, bij fossiele brandstoffen zoals gas en kolen is dit anders. Fossiele brandstoffen zullen in de toekomst uitgeput raken. De zon is daarentegen een veel duurzamere energiebron.

Waarde van je huis

In het begin zijn zonnepanelen een flinke investering wat niet direct terug verdiend wordt. Dit kan mensen afschrikken om zonnepanelen te installeren. Het duurt namelijk ook nog eens 7 tot 10 jaar wanneer deze investering terug verdiend wordt. Wel is daarna alle energie wat je opwerkt pure winst.

Maar wat als je niet 10 jaar in hetzelfde huis gaat wonen? De waarde van je woning gaat stijgen wanneer je zonnepanelen hebt geplaatst. Dus je woning krijgt een hoger energielabel waardoor je woning een hoger vraagprijs gaat krijgen.

Energieprijzen

Een voordeel van zonnepanelen is dat je niet getroffen wordt door schommelende energieprijzen. Omdat je zelf energie opwekt heeft de schommelende prijzen van de energieleveranciers geen invloed op je energiekosten.

Naast de investering voor je zonnepanelen heb je geen extra kosten voor het opwekken van zonne-energie. Energie van de zon is gratis! De zon hoeft niet voortdurend te schijnen om energie op te wekken, daglicht is al voldoende.

Deel met je vrienden