Als je bij verhuizing ook je energieleverancier wilt veranderen moet je mogelijk zelf je bestaande energiecontract opzeggen. Dit verschilt per leverancier, informeer tijdig bij je energieleverancier of het nodig is om je energiecontract op moet zeggen als je gaat verhuizen en wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Als je zelf je energiecontract moet opzeggen dan […]

Bij het overstappen bekijkt je nieuwe energieleverancier wanneer je energiecontract afloopt bij het Contract Einde Register (CER). Alle leveranciers zijn aangesloten bij deze databank.

Bekijk op onze leveranciers pagina welke leveranciers er allemaal beschikbaar zijn. Met onze vergelijker krijg je een overzicht van energieleveranciers die beschikbaar zijn voor jouw adres. Je mag vrij naar overstappen naar een energieleverancier die je wenst. Alleen de netbeheerder kan je niet zelf kiezen, die is regio gebonden.

Na het aanvragen van een overstap naar een nieuwe energieleverancier ontvang je een bevestiging mail. Nadat de aanvraag is bevestigd wordt de aanvraag doorgestuurd naar de nieuwe energieleverancier. De nieuwe energieleverancier zegt het contract bij de oude leverancier voor je op. Binnen twee weken neemt de nieuwe leverancier contact met je op. Wil je toch […]

Het is mogelijk om je elektriciteit en gas bij twee verschillende leveranciers te nemen. Meestal is dit niet voordelig. Energieleveranciers bieden in de meeste gevallen ook gas aan.

Een energiecontract is persoonsgebonden en niet adres gebonden. Dus wanneer je verhuist naar een nieuwe woning, verhuist je energiecontract met je mee. Je moet zelf je adreswijziging aan je energieleverancier doorgeven.

Je mag zo vaak van energieleverancier veranderen als je zelf wil. Je moet hierbij wel rekening houden met de contractduur en een eventuele opzegtermijn van de energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier duurt gemiddeld vier tot vijf weken. Bij een verhuizing verloopt dit over het algemeen sneller, 5 tot 7 werkdagen. Let op, een energiecontract is persoonsgebonden niet adres gebonden. Bij zowel overstap als een verhuizing moet je rekening houden met een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen.

Overstappen van oude naar nieuwe energieleverancier word afgehandeld door de energieleveranciers zelf.

Bij het overstappen wordt energieaansluiting nooit afgesloten. Overstappen van energieleverancier is puur administratief. Op technische vlak wordt er niets gewijzigd.